Девојке имају фигуре. Врсте, врсте, облици, фотографије националности

Девојке имају типове фигура знатно се разликују. Могу се класификовати према неколико критеријума. Ово је неопходно како би се научило како нагласити лепоту тела одговарајућом одећом и сакрити недостатке. Да бисте то урадили, морате знати који су типови тела, које су њихове особине и како сами одредити врсту својих облика.

Врсте фигура код девојчица, карактеристичне особине

Силуете могу бити мршавије, јаче или обимније. Физичка грађа зависи од генетских података, расподеле масти и мишићне масе, као и од метаболичког процеса.

Ако са сигурношћу знате какав тип фигуре има одређена девојка, онда за њу можете одабрати прелепу одећу која ће сакрити недостатке и нагласити позитивне особине стаса. Ово знање ће вам помоћи да исправите проблематична подручја ако одаберете прави стил тренинга. Свака врста женске грађе има карактеристичне особине. Даље у чланку можете прочитати детаљан опис сваке врсте облика посебно.

Тип Кс („пешчани сат“)

Како изгледа силуета девојке са овом врстом фигуре:

 • Кукови и рамена су исте ширине. Разлика може бити незнатна, од 2 до 5 цм.
 • Струк је јасно видљив, чак и ако жена има тежинске линије.
 • Са брзим повећањем масне масе, она се равномерно шири по телу.
 • Тело и дужина ногу су пропорционални.
 • Сандук је велик или средње величине.

Оваква телесна структура често се назива најсекси, јер су запремине грудног коша и бокова исте, а струк увек остаје узак. Таква силуета визуелно одговара стандардима 90к60к90, чак и ако су ови бројеви већи или мањи.Девојке имају фигуре. Врсте, врсте, облици, фотографије националности

Ови облици су били посебно популарни између 18. и 19. века у Енглеској и Француској. Жене су, желећи да имају идеалну фигуру, стезале струк чврстим стезником до те мере да су понекад падале у несвест због недостатка кисеоника и циркулације крви у горњем делу тела.

Тип А ("крушка")

Који су обриси силуете крушке:

 • Кукови су много шири од рамена.
 • Струк је добро видљив код витких девојчица. Код гојазних жена, ова линија има замућене границе.
 • Када девојчица добије прекомерну тежину, масно ткиво није равномерно распоређено по телу. Већина се таложи у боковима, а руке, рамена и прса су благо дебео. Често се доњи и горњи делови тела разликују за 1-2 величине, што ствара непријатности приликом избора одела и хаљина.
 • Сандук је мале до средње величине.

Власницима такве грађе важно је да надгледају своје држање тела. Слоуцхинг визуелно чини подручје стомака пунијим.Девојке имају фигуре. Врсте, врсте, облици, фотографије националности

Тренутно се ова врста фигуре сматра пожељном за многе девојке. Труде се да повећају глутеус и заокруже их.

Тип В („троугао“)

Ова врста фигуре је супротна претходној. Које су карактеристике „троугла“:

 • Уски бокови и широка рамена.
 • Груди су бујне, горњи део тела делује снажно и обимно.
 • Струк је слабо дефинисан, чак и код витких жена, бокови су готово уједначени, без савијања.
 • Када се угојите, масноћа се првенствено таложи на раменима, грудима и леђима.

Девојке ове грађе не би требало да истичу подручје груди хаљинама са високим струком. Они у великој мери искривљују силуету и додају визуелни волумен стомаку. Такође би требало да напусте широке појасеве, јер ови додаци „одвајају“ горњи и доњи део тела, а несразмерна фигура постаје још уочљивија.

Тип Х ("правоугаоник")

Карактеристичне особине такве грађе:

 • Ширина кукова и рамена је иста или мало другачија.
 • Струк није изражен, као ни „троугао“.
 • Генерално, горњи део тела је правоугаоног облика. Са брзим повећањем тежине, стомак се масти, "уши" на боковима расту.Девојке имају фигуре. Врсте, врсте, облици, фотографије националности

Витке жене ове врсте фигуре имају угласте и издужене силуете, сличне тинејџерским обрисима. Морају да носе гломазну одећу да би изгледале женственије. Мане фигуре добро скривају пухасте хаљине од лепршавих тканина. Такође, како би визуелно повећали ширину тела, дизајнери саветују мршавим женама да носе одећу светлих боја.

Тип О ("јабука")

Како изгледа девојка са овим типом тела:

 • Ширина рамена и кукова је нешто другачија.
 • Струк је раван, без савијања, слабо дефинисан.
 • Када ставите вишак килограма, фигура добија заобљену силуету. Маст се равномерно таложи на свим деловима тела. Сувишни килограми су посебно приметни на стомаку, рукама и куковима.

Жене ове грађе теже одржавају тело у доброј форми. По правилу имају тенденцију да имају вишак килограма. Девојчицама са облицима у облику јабуке није препоручљиво да носе уску одећу, јер ће истаћи све недостатке тела.

Метаболичко типизирање женских облика

Фигура девојчица (врсте се могу одредити различитим знаковима) међусобно се разликују због активног рада различитих жлезда у телу. Ова класификација се назива метаболичка.

Постоје 4 главна типа каросерије:

 • лимфни;
 • тироидна жлезда;
 • јајник;
 • надбубрежне.

Жлезде смештене у различитим деловима тела одговорне су за расподелу масти и мишићне масе. Хипофиза се налази у пределу између обрва, штитна жлезда се налази у грлу. Јајници се налазе у пределу карлице, а надбубрежне жлезде су, као што и само име говори, изнад бубрега.

Лимфна

Фигура ове врсте поприма карактеристичне особине услед активног рада хипофизе. Облици тела су слични типу "јабуке". Бедра и груди су исте ширине, струк је слабо дефинисан, удови су скраћени. Метаболизам је спор. Много течности се задржава у ткивима, жена лако добија вишак килограма.

По правилу, тенденција прекомерне тежине манифестује се у детињству и адолесценцији.Девојке имају фигуре. Врсте, врсте, облици, фотографије националности Мишићни оквир таквих девојчица је слаб и слабо развијен, што им отежава бављење спортом. Професионални фитнес тренери су свесни тога и препоручују женама ове телесне грађе да обраћају пажњу на кардио активности, попут плеса или трчања.

Тироидна жлезда

Облик изгледа као "троугао". Ове девојке имају добру штитну жлезду. Обично овај тип није пун. Тело изгледа нормално, понекад мршаво. Уска рамена, дуге руке, ноге и издужено тело подсећају на тинејџерски облик.

Мишићна маса се лако добија, а вишак килограма се баца, правилно одабраним системом тренинга. Са годинама, метаболизам се благо смањује и жене старије од 35 година морају пажљиво пратити своје телесно стање.

Јајника

Код жена ове врсте фигуре јајници добро раде. Њихови облици подсећају на „пешчани сат“ или „крушку“. Имају велике или средње велике груди, обимне бокове и замућене линије струка.

Такве девојке су склоне прекомерној тежини, али када се удебљају вишак килограма, њихово тело делује пропорционално. Већина масти се складишти на бутинама, задњици и дојкама.Струк остаје добро дефинисан. Широки кукови омогућавају вам да носите и рађате децу без компликација.

Надбубрежна жлезда

Ова врста телесне грађе често се назива мушким. У силуети, облици тела таквих девојчица подсећају на "правоугаоник". Имају широка, масивна рамена, а бокови су им знатно ужи. Жлезда која је одговорна за расподелу масти и мишићне масе су надбубрежне жлезде. Мишићни корзет таквих жена је добро развијен. Масно ткиво се полако формира и вишак килограма брзо одлази уз мало напора. Сукње са флоунцес и хаљине са пухастим дном помажу да фигура буде визуелно пропорционална.

Уставна класификација типова женских фигура у зависности од величине костију

Бројке код девојчица (типови тела код жена са прекомерном тежином могу изгледати слично по изгледу) могу се класификовати према дебљини костију. Да би разликовао типове тела на овај начин, изумио је професор Чернорутски.

Идентификовао је 3 главна типа:

 • астенични;
 • нормостхениц;
 • хиперстенична.

Треба имати на уму да се стас неких девојчица може разликовати од стандардног описа. Много зависи од прехрамбених навика, физичке активности и начина живота уопште.

Астеника

То су девојке са танким и светлим костима.Девојке имају фигуре. Врсте, врсте, облици, фотографије националности

Типични знаци астенике:

 • мршавост;
 • дуги удови;
 • издужено тело;
 • угаоне црте лица;
 • уска рамена и бокови;
 • танак врат;
 • мале груди.

У просеку је висина таквих жена преко 170 цм. Мишићни оквир је слаб и слабо развијен. Линија струка има нејасне границе или суптилне облине. Такве девојке нису склоне прекомерној тежини, имају добар метаболизам. Не подносе тежак физички рад, али генерално остају активни и воле да се крећу.

Астеничари често имају проблема са крвним притиском. Обично је испод нормале. Такође често имају недостатак хемоглобина и проблеме са кичменим стубом (закривљеност, остеохондроза, стиснути живци). Зглобови могу бити хиперфлексибилни, због чега девојке ове врсте имају добру пластичност.

Лекари препоручују астеничанима да развијају оне особине које им недостају, на пример, снага и издржљивост. Опште вежбе за јачање, пливање и аеробик ће помоћи у овоме. Такође им је важно да се правилно хране и конзумирају пуно протеина (30% дневне дијете) и угљених хидрата (50%).

Нормостеницс

Ове жене имају кости нормалне дебљине.

Како изгледа силуета нормостеника:

 • витке и дуге ноге;
 • добро дефинисан струк;
 • ширина рамена и бокова има малу разлику, обично су кукови мало шири;
 • груди средње величине;
 • пропорционално тело.

Висина девојчица ове врсте је просечна или нешто нижа. Мишићи су добро развијени, па су такве жене отпорније од астеничара. Они лакше подносе тежак физички рад. Када се угојите, масноћа се равномерно распоређује по телу. Нормостеници лако губе непотребне килограме и брзо граде мишићну масу у младости, али са годинама постаје све теже одржавати тело у доброј форми.

Нутриционисти саветују женама ове грађе да уносе мање масти (15% дневне дијете). Да бисте одржали тело у доброј форми, можете играти кошарку, пливање или тенис. То ће помоћи да се мишићни корзет још више ојача, као и да се развије пластичност.

Хиперстеника

Ова врста особе има широке и масивне кости.Девојке имају фигуре. Врсте, врсте, облици, фотографије националности

Како изгледају облици хиперстенике:

 • кратке руке и ноге;
 • широка рамена;
 • масивни сандук;
 • равни глутеални мишићи;
 • снажна и широка телади;
 • неизражени струк.

Раст таквих жена је испод 165 цм. Метаболизам је спор, па се течност акумулира у ткивима и постоји тенденција ка повећању телесне тежине. Мишићни корзет је слаб, али се може ојачати добрим системом тренинга. Такве жене су издржљиве, добро подносе тежак физички рад. Они такође лакше рађају велику децу (преко 3 кг) због посебне структуре карлице.

Хиперстеничари често пате од кардиоваскуларних болести, артеритиса и проблема са леђима.Лекари препоручују да пажљиво прате своје здравље и да се правилно хране. Није препоручљиво јести пуно масти (више од 10% дневне вредности). Боље је дати предност спорим угљеним хидратима и протеинима (30% дневне дијете).

Девојчице ове телесне грађе морају да развију флексибилност и пластичност. Фитнесс тренерима се саветује да обрате пажњу на активности попут јоге, аеробика и борилачких вештина. Ова последња опција је погодна за хиперстенике, јер се сматрају најотпорнијим од осталих метаболичких типова тела.

Националне карактеристике женске фигуре

Фигура девојчица (типови тела не зависе увек од расе) могу се поделити на типове који су карактеристични за одређене националности. Табела приказује примере главних врста женских облика.

Име типаКарактеристике
АзијскиУгаоне, тинејџерске контуре. Уски кукови и рамена. Мале дојке, танке руке и ноге. Добро дефинисан струк.
ЕвропскиПропорционално тело. Витке ноге, бујне груди. Кратког, али грациозног врата. Струк је слабо дефинисан.
АфричкиШироки бокови, уска рамена. Нејасна линија струка. Бујна прса, кратке ноге. Постоји тенденција прекомерне тежине.
ОријенталниДобро дефинисан струк, витке дуге ноге. Дужина доњег и горњег дела тела је пропорционална. Добро развијен мишићни костур.
СловенскиВисок раст. Широка рамена и бокови. Струк има замућене границе. Средње до велике груди. Кратког врата, али дугих удова.

Метискуе девојке имају различите облике силуета. Тип тела преноси им се од родитеља чији су гени били јачи.

Како сами одредити тип тела?

Да би разумела којем типу припада фигура девојке, она се мора добро погледати у огледало. Можете замолити свог пријатеља да направи неколико пуних фотографија у купаћем костиму како би било удобније.Девојке имају фигуре. Врсте, врсте, облици, фотографије националности

Шта још треба учинити:

 • Измерите струк, кукове и груди. Упоредите их.
 • Измерите дужину доњег и горњег дела тела.
 • Утврдите своје снаге и слабости (издржљивост, склоност прекомерној тежини, флексибилност и друге).

На основу ових тачака већ се могу извући закључци. Такође је потребно да пажљивије погледате фотографију (поглед напред и позади). Визуелно можете видети да горњи део тела подсећа на неку врсту геометријске фигуре, на пример, на „правоугаоник“ или „пешчани сат“. Ако је то случај, онда тип лика одговара имену.

Како одредити врсту фигуре по зглобу?

Ликови девојчица (врсте неких силуета је теже препознати, јер су мешане) могу се одредити према запремини зглоба. За ово ће бити потребна мерна трака. Не треба је чврсто затезати. Рука се мери слободно, без стезања мишића. Боље је питати другу особу за помоћ, јер је то тешко учинити сами.

Обим зглоба мањи од 15 цм указује на астеничну структуру тела. Кости су танке, длан је мали, а прсти дуги и грациозни.Девојке имају фигуре. Врсте, врсте, облици, фотографије националности

Обим зглоба већи од 16 цм указује на то да жена припада нормостеничком складишту. Кости су нормалне ширине. Длан је дугачак и широк. Прсти су средње дужине, кости на полеђини шаке су јасно видљиве.

Ако резултат мерења прелази 18 цм, онда су кости такве жене тешке и широке. То значи да припада групи хиперстеника. Дланови таквих девојчица су широки, прсти су кратки и пуни.

Која је женска фигура најатрактивнија?

На ово питање нема једносложног одговора, јер се стандарди женских облика и лепоте уопште непрестано мењају. На пример, статуете које су преживеле из каменог доба имају величанствене облике. Жене тих времена сматрале су се лепима ако су имале испупчен стомак, велике задњице и мишићаве бокове.

У ери старог Рима жене „правоугаоног“ типа, али здепастије, сматрале су се мерилом лепоте. Требало је да имају широка рамена и масивна прса.Карлица је остала уска, а струк слаб.

У 16. веку пунашне силуете са округлим стомацима, широким боковима и бујним грудима поново постају привлачне. Овај тренд се наставио све до 19. века. Тада је стандард женске фигуре постао приметно мањи и тањи.

Почетком деведесетих биле су у моди девојке правоугаоног облика. Многе мушкарце привлачиле су мршаве жене тинејџерског облика. Према 2005. години, преференције друштва су се поново промениле. Сада су људи више обраћали пажњу на девојке лепих, атлетских пропорција.

Пре 10 година, сви лепши пол сањали су да имају „троугласти“ тип тела. У то време здрав начин живота био је у моди и ценили су се добро развијени мишићи. Девојке су покушавале да пумпају трбушне мишиће коцкама. Желели су да изгледају здепасто, жилаво и атлетски.

Сада је фигура "крушка" постала популарна. Девојке посвећују пуно времена раду на глутеалним мишићима. Требали би бити шири од сандука, округли и добро видљиви.

Девојчице имају различите врсте фигура и немогуће је тачно одлучити шта је лепо, а шта не. Много зависи од генетике, начина живота и физичке активности. Поред тога, облици тела разликују жене једни од других, а знајући њихов тип тела, свако може још више нагласити своју индивидуалност одабиром праве одеће.

Видео типови тела

Проверите тип тела:

Оцените чланак
Козметологија и пластична хирургија за жене. Исправка изгледа. Начини, методе, поступци за побољшање фигуре и лица
Додајте коментар

Лице

Ноге

Коса